З початку 2021 року послугами столичної служби зайнятості скористалися 33,7 тисячі громадян, з них – 20,2 тис. жінок. Тобто, дві третини всіх зареєстрованих безробітних – представниці прекрасної статі.

«Така ситуація пояснюється дисбалансом на ринку праці м. Києва. Скажімо, у сферах торгівлі і ремонту, розміщення і харчування, інформації та телекомунікацій, фінансової та страхової діяльності, професійної, наукової та технічної діяльності, мистецтва та спорту, які традиційно вважалися «жіночими», кількість претендентів перевищує кількість вакансій від трьох до 26 разів, у той час, як з робітничими спеціальностями навпаки – кількість вакансій перевищує кількість претендентів», – підкреслив директор Київського міського центру зайнятості Віктор Білич.

У той же час, природні риси, притаманні представницям прекрасної частини людства – активність, наполегливість, підприємливість, готовність взятися за будь-яку роботу – роблять їх мобільнішими, зібранішими та конкурентоспроможними. Зазвичай, переважна більшість жінок  недовго перебуває на обліку в центрі зайнятості, вважаючи за необхідне якомога швидше працевлаштуватись.

Приміром, жінки, які торік перебували на обліку в районних філіях КМЦЗ, виявили бажання започаткувати власний бізнес у сферах перукарських та манікюрних послуг, геології та геодезії, освіти, комп’ютерного програмування, штукатурно-оздоблювальних робіт.

«Важливі інструменти подолання дисбалансу між попитом і пропозицією робочої сили – професійне навчання, професійна орієнтація, поглиблення співпраці з роботодавцями задля створення нових робочих місць», – наголосив керівник КМЦЗ.

За статистикою, жінки найчастіше обирають такі напрямки діяльності: менеджер з персоналу, головний бухгалтер, головний економіст, фахівець державної служби (місцевого самоврядування), економіст з фінансової роботи, секретар, оператор поштового зв’язку, продавець продовольчих товарів, медсестра, менеджер з маркетингу, вихователь дошкільного навчального закладу, головний державний аудитор, головний юрисконсульт, менеджер (управитель) з організації консультативних послуг, прибиральник службових приміщень. Багато жінок обрали професії бухгалтера, адміністратора, економіста, мерчендайзера, інспектора з кадрів. Натомість на вакансії водіїв, менеджерів з логістики, системних адміністраторів, електромонтерів, майстрів дільниць, виконробів, інженерів-програмістів, інженерів-конструкторів, слюсарів, кур’єрів та підсобних робітників не влаштувалися жодна жінка.

«Користуючись нагодою, напередодні свята 8 Березня хотів би побажати столичним жінкам – берегиням завжди бути позитивними, успішними, затребуваними, своїм ентузіазмом надихати сильну половину», – зауважив Віктор Білич.

Київський міський центр зайнятості сьогодні це:

  • Найбільша база можливостей
  • Безкоштовні послуги для безробітних та роботодавців

You may also like

Новини компаній

Опорні лікарні Харківщини, Полтавщини та Дніпропетровщини отримали від клієнтів ПриватБанку критично важливе медичне обладнання

Завдяки клієнтам ПриватБанку, які підтримують програму “Невідкладний донат. Допомога шпиталям і медзакладам України”, чотири опорні ...

Leave a reply