Раз на два тижні держави-члени ЄС переглядають перелік третіх країн для вільного в’їзду, до якого потрапила Україна на початку вересня. З 9 вересня Польща стала доступною для в’їзду, а з 10 жовтня відновлено міжнародне залізничне сполучення Укрзалізницею. Все це спричинило вихід показника трудової міграції з України в Польщу на допандемічний рівень.

Як повідомляє Головне статистичне управління Польщі, на сьогоднішній день у Республіці Польща офіційно працює близько 1,3 – 1,5 млн громадян України, як і в допандемічний період. Це підтверджує кількість українців, яка повернулась сюди по закінченню карантину.

Така міграційна тенденція мала б послугувати причиною збільшення кількості грошових переказів в Україну. Проте, за даними сервісу TransferGo, особливих змін наразі не помітно. Станом на вересень 2021 було виконано 112 672 переказів й похитнулось усього приблизно на 2% в порівнянні з серпнем цього року.

При цьому кількість реєстрацій нових користувачів з України в Польщі на глобальному сервісі грошових переказів TransferGo активно зростає. Наприклад, за вересень цього року було зареєстровано 12 тисяч осіб, що перевищує серпевий показник у 8 тисяч осіб на більш ніж 31,5%. Така ситуація вказує на хвилю активної підготовки українців до виїзду за кордон.

Про компанію

TransferGo – це глобальний онлайн сервіс, що забезпечує дешеві, швидкі та безпечні міжнародні грошові перекази в режимі реального часу. Компанія заснована в 2012 році у Великобританії зі штаб-квартирою в Лондоні. На сьогодні TransferGo обслуговує платежі в 47 країнах Європи, Азії, США, Канади і Латинської Америки з офісами в Берліні, Вільнюсі, Стамбулі і Варшаві.

Компанію номінували як «Найдинамічніший стартап року» у 2018 на TechCrunch Europe Awards та у 2019 отримала премію в номінації “Newcomer 2019”  на конференції Global Payments Day. TransferGo входить до п’ятірки найбільш швидкозростаючих стартапів Великобританії за версією TNW 2019. 

You may also like

Leave a reply