Команда AIN поспілкувалася з IT-гравцями (Україна) про причини відкриття офісів у невеликих містах.

Зі слів Володимира Чирви, Managing Partner, співзасновника Sigma Software, ситуція, що склалась у 2020-му, суттєво розвернула обрії взаємодії з персоналом, які проживають за великими IT-просторами. «Багато хто перейшов на віддалену роботу, і стало все одно, звідки людина працює. Але ми почали розширювати свою географію задовго до цього», – коментує спів-фундатор Sigma Software.

В українських містах є технічні вищі навчальні заклади, спеціалісти, які не планують зміну місця проживання.

Роками раніше, ще до пандемії, компанія створила команди в Сумах (дванадцять фахівців), Вінниці (четверо), Ужгороді (шестеро).

Для невеликого колективу намагалися організувати майданчик, який сприятиме синергії і результатам.

Jooble відкрили робочі простори у Луцьку, Ужгороді

Оксана Огнєва, Head of Recruitment & Management Practice Jooble, зауважила, що великі іноземні та українські компанії відчиняють офіси в маленьких містах не лише завдяки вищим навчальним закладам, які необхідних фахівців готують,  винайму в одному місті, але й швидшому пошуку кандидатів, поширення інформації про позиції та відсутність конкуренції з іншими роботодавцями. Аренда офісів – теж нижча.

«У нас, наприклад, є офіс в Ужгороді, співробітники якого працюють з ринком Угорщини. Знайти у Києві багато людей зі знанням угорської — не надто просто, а в силу історичних подій на Закарпатті людей, які володіють цією мовою, багато.

З січня актуального року почали працювати у дистанційному режимі.  Зараз відкрили багато remote-вакансій і готові наймати людей з будь-якоого куточка світу — України, Австралії чи Балі. Локація в нових реаліях для багатьох професій вже не має значення», – додає Оксана Огнєва.

ELEKS мають офіси в Івано-Франківську, Тернополі

Як зауважила Наталія Драганчук, Head of ELEKS Ivano-Frankivsk Office, офіси у малих містах – традиційно. 135 фахівців командно працює у Франківську, 118 співробітників – у Тернополі. Розташування у менших містечках – це організація місцевих кластерів, співпраця з місцевою громадою.

На думку Сергія Кутузова, Head of ELEKS Ternopil Office, маленькі міста – нагода збільшити присутність в регіонах і налагодити співпрацю з фахівцями, які не бажають змінювати місце проживання.

SoftServe зосередились також у Чернівцях, Івано-Франківську, Рівному

Костянтин Пилипчук, Senior vice president of Global Talent Operations: «SoftServe не завжди мав доступ до таких клієнтів, і таку потребу в об’ємах, які ми маємо зараз. І свого часу відкриття офісів у Рівному, Івано-Франківську та Чернівцях зіграло велику роль у нарощенні потужностей компанії і дозволило розвинутись сегменту клієнтів, для яких саме ефективність є в пріоритеті».

400 співробітників у Рівному, 600 – у Франківську, 400 – у Чернівцях. SoftServe є найбільшим працедавцем в згаданих містах. На локаціях організувалося IT-середовище.

«Ми ведемо стратегічну роботу з ключовими технологічними університетами, аби підвищувати якість підготовки випускників. Тут відбуваються освітні заходи, конференції, безперервний обмін досвідом — усе це дозволяє ростити «малі» ІТ-осередки і перетворювати їх на більші», – продовжує Костянтин Пилипчук.

За матеріалами AIN

You may also like

Новини компаній

Опорні лікарні Харківщини, Полтавщини та Дніпропетровщини отримали від клієнтів ПриватБанку критично важливе медичне обладнання

Завдяки клієнтам ПриватБанку, які підтримують програму “Невідкладний донат. Допомога шпиталям і медзакладам України”, чотири опорні ...

Leave a reply