Протягом дев’яти місяців минулого року структура споживання продуктів харчування в українців скорегувалася. Скоротили у раціоні картоплю і фрукти, але – додали м’яса.

Це за даними Держстату.

У 2020-му на 1 особу на місяць припадало 5,1 кілограмів м’яса та м’ясної продукції (2019 – 5 кілограмів).

Молочні продукти вживали менше до 18,8 кілограмів (2019 – 18,9 кілограмів), рибу – лише 1,3 кілограмів (2019 – 1,4 кілограмів), картоплю – 5,9 кілограмів (2019 – 6,2 кілограмів), овочі – 9,2 кілограмів (2019 – 9,3 кілограмів), фрукти, ягоди, горіхи, виноград – 3,5 кілограмів (2019 – 3,8 кілограмів), хліб та хлібну продукцію – 8 кілограмів ( 2019 – 8,1 кілограмів).

Яйця смакували, як і раніше, – 20 одиниць на людину.

На сто грамів менше українці вживали цукру – 2,5 кілограмів на місяць.

За даними Держстатистики, населення в Україні на початок 2021-го – це 41,588 млн осіб, зменшилось за минулий рік на 314,1 тисяч осіб.

За матеріалами Українські новини

You may also like

Аналітика

Механізми та статистика працевлаштування випускників вищих учбових закладів України та країн Вишеградської групи (або куди діваються випускники українських вишів)

На, здавалось би, просте питання: куди працевлаштовуються випускники вузів України, не так легко знайти відповідь, ...

Leave a reply