Протягом дев’яти місяців минулого року структура споживання продуктів харчування в українців скорегувалася. Скоротили у раціоні картоплю і фрукти, але – додали м’яса.
Це за даними Держстату.
У 2020-му на 1 особу на місяць припадало 5,1 кілограмів м’яса та м’ясної продукції (2019 – 5 кілограмів).
Молочні продукти вживали менше до 18,8 кілограмів (2019 – 18,9 кілограмів), рибу – лише 1,3 кілограмів (2019 – 1,4 кілограмів), картоплю – 5,9 кілограмів (2019 – 6,2 кілограмів), овочі – 9,2 кілограмів (2019 – 9,3 кілограмів), фрукти, ягоди, горіхи, виноград – 3,5 кілограмів (2019 – 3,8 кілограмів), хліб та хлібну продукцію – 8 кілограмів ( 2019 – 8,1 кілограмів).
Яйця смакували, як і раніше, – 20 одиниць на людину.
На сто грамів менше українці вживали цукру – 2,5 кілограмів на місяць.
За даними Держстатистики, населення в Україні на початок 2021-го – це 41,588 млн осіб, зменшилось за минулий рік на 314,1 тисяч осіб.
За матеріалами Українські новини