Збиральна кампанія закінчилася 7 жовтня і тривала  1,5 місяці.

Виноградні площі відомої виноробні KOBLEVO становлять більше 2000 гектар виноградників. Майже 70% врожаю збирали селективно то б то руками для створення вин лінійок Резерв і Селект.

Цього року в Коблевому вдалося отримати якісний врожай винограду за рахунок контролю за кількістю виноградних грон на початку сезону. То б то, виноградарі ще навесні в період цвітіння прибрали зайві пагони і грона, аби в результаті отримати менше винограду проте найвищої якості. За словами головного агронома виноробні KOBLEVO Дмитра Мошула, урожайність залежить від сорту. Якщо брати площі які вирощуються під лінійку Коблево Резерв, це такі сорти як: Шардоне, Трамінер, Каберне, Мерло – їх врожайність становить 30-40 центнер на  гектар. Для мускатних сортів родючість вища, від 70-90ц\га». Тож на угіддях KOBLEVO середня врожайність складає близько 50-60ц\га.

Загалом до прибирання винограду було залучено близько 500 людей, щодня бригада з 12 виноградарів в середньому обробляє близько 1,3–1,5 га або – 5 тисяч кущів винограду. Напередодні старту сезону усі нові працівники проходять учбовий курс із збирання винограду.

Головний агроном виноробні KOBLEVO прокоментував, як вплинули на врожай погодні умови 2020-го року: «На початку літа були опади, проте їх кількість недостатня для високих кількісних показників врожайності. Крім того, зима була безсніжною і це завжди катастрофічно позначається на виноградниках. Цьогоріч ми можемо відзначити, що нестача опадів вплинула на врожайність, проте цифри досить вражаючі, сумарно по усім виноградним угіддям KOBLEVO зібрали – 9,5 тисяч тонн винограду– зазначив Дмитро Мошул.

Морозостійких сортів винограду, здатних витримати -30 ° С і нижче, поки меншість. Для більшості сортів винограду критичною вважається температура від -25 ° С. Проте завдяки своєчасним заходам і правильному догляду за лозою й грунтом все ж виноградарям вдалось зібрати хороший урожай. Особливо порадували у 2020 році соковитістю і своїми смаковими якостями сорти червоного винограду: Каберне, Мерло та Одеський чорний.

Наступний етап у Коблевому – переробка винограду, створення молодого вина і його витримка. За традицією перший розлив вина сезону 2020 у пляшки відбудеться вже на початку 2021 року.

You may also like

Leave a reply