Будь-який дорослий чи дитина добре знає про День закоханих. День святого Валентина 14 лютого є неофіційним святом усіх закоханих, яке пройшло крізь століття, і сьогодні популярне в усьому світі. В Україні відзначати це свято також стало традицією. Погодьтесь, це чудовий привід подарувати одне одному частинку своєї любові та листівку-валентинку.

Хоча свято закоханих носить яскраво виражений романтичний характер, проте подарунки та традиції його святкування у різних країнах різняться. Наприклад, у Франції найкращим подарунком у цей день вважають ювелірні прикраси і коштовності, а в Данії – засушені білі квіти. В Італії свято називається солодким днем, тому італійці дарують один одному солодощі та торти, прикрашені голубами та серцями. У Фінляндії 14 лютого відзначають Днем друга, тому у цей день жителі країни вітають зі святом не тільки своїх коханих, але й кращих друзів.

Якщо ж ви хочете здивувати своїх близьких на День Святого Валентина, то приготуйте власними руками щось романтичне. Для цього потрібно заздалегідь вибрати відповідні страви. Фахівці VARUS.UA зібрали 5 найкращих рецептів, які приємно здивують простотою приготування та вишуканістю смаків.

ТОП-5 оригінальних рецептів на День закоханих

День закоханих – це не просто свято, а нагода проявити свої почуття через увагу. А що може бути кращим, ніж романтична вечеря, яку ви приготували власноруч. Розпочнемо нашу підбірку ідеальних страв на День закоханих з чогось легкого, але надзвичайно смачного та романтичного.

Швидка та смачна закуска для двох: брускета з помідором

Брускета – це класика італійської кухні, яка завоювала серця багатьох людей у всьому світі. Ця закуска чудово підходить для романтичної вечері, адже вона не тільки чудова на смак, а ще її легко приготувати. До того ж, помідори – це джерело антиоксидантів і вітамінів, які сприятливо впливають на здоров’я і настрій, а значить, і на атмосферу вашого вечора.

Необхідні інгредієнти для приготування цієї закуски:

  • Багет або чіабата – 1 шт;
  • Стиглі помідори – 3 шт;
  • Часник – 2 зубчики;
  • Оливкова олія – для смаження;
  • Свіжий базилік – кілька листочків;
  • Дрібка солі та перцю.

Процес приготування:

Почніть із нарізки багета або чіабати на скибочки завтовшки приблизно в 1 см. Обсмажте хліб на сковороді з обох боків до золотистої скоринки. Після чого натріть їх часником для аромату. Помідори наріжте невеликими кубиками. Змішайте їх у мисці з подрібненим базиліком, додайте оливкову олію, сіль і перець на смак. Залишилося тільки викласти отриману масу на скибочки багета або чіабати і все готово.

Фритата: італійський омлет

Почніть день зі смачного і ситного сніданку, приготованого з любов’ю. Фритата – італійський омлет, який стане прекрасним вибором для такого випадку. Ця страва не тільки потішить вас своїм чудовим смаком, а й зарядить енергією на весь день. До того ж, на приготування  цієї страви вам знадобиться всього за 10 хвилин.

Для приготування потрібно підготувати невеликий список продуктів:

  • Яйця – 5 шт;
  • Вершки (або молоко) – 100 мл;
  • Сир (будь-який на ваш смак, краще твердих сортів) – 100 г;
  • Овочі на свій смак (перець, томати, зелена цибуля, шпинат);
  • Оливкова олія – для смаження;
  • Дрібка солі та перцю.

Процес приготування:

У глибокій мисці збийте яйця з вершками або молоком, додайте натертий сир і подрібнені овочі. Присоліть і поперчіть за бажанням. Розігрійте духовку до 180 градусів, вилийте суміш у форму для запікання і поставте її готуватись. Очікуйте 10-12 хвилин до готовності страви.

Оскільки ми готуємо до Дня Святого Валентина, то оформити омлет теж пропонуємо оригнінально. Наприклад, використайте спеціальні металеві форми для випікання у вигляді сердечок або виріжте з омлету серця самостійно.

Мексиканський шедевр: тортилья з авокадо та яйцем

День закоханих – це ідеальний час для того, щоб побалувати себе та свого партнера не лише увагою та турботою, а й оригінальною стравою. Розпочніть цей особливий день із легкої та поживної тортильї з авокадо та яйцем. Це поєднання ніжного смаку авокадо, ароматного яйця та легкої гостринки. Якщо говорити щодо користі, то авокадо є джерелом здорових жирів і вітамінів, а яйця забезпечать вас білком, що надасть сили на весь день.

Що потрібно для приготування:

  • Тортилья – 2 шт;
  • Авокадо – 1 шт;
  • Яйця (варені) – 2 шт;
  • Моцарела – 100 г;
  • Лимонний сік – 1/2 чайної ложки;
  • Оливкова олія – для смаження;
  • Дрібка солі та перцю.

Процес приготування:

Розріжте авокадо навпіл, видаліть кісточку і подрібніть м’якоть виделкою до консистенції пюре. Додайте кілька крапель лимонного соку, сіль і перець за бажанням. Тортильї підігрійте на сухій сковороді з обох боків до легкої хрусткої скоринки. На кожну тортилью викладіть шар авокадо, зверху покладіть порізане варене яйце. Страва готова, смачного!

Ідеальна романтична вечеря: паста з креветками під соусом з авокадо

У День закоханих потрібно не тільки створити особливу атмосферу, а й приготувати смачну страву, що неодмінно порадує вашу близьку людину.

Паста з креветками під соусом з авокадо – це страва, яка безсумнівно додасть романтики та витонченості вашому вечору. Поєднання ніжного смаку морепродуктів і кремової текстури авокадо перетворює цю страву на справжній кулінарний шедевр.

Вам знадобиться такий набір інгредієнтів:

  • Паста (спагеті або феттучіні) – 200 г;
  • Креветки (очищені) – 200 г;
  • Стигле авокадо – 1 шт;
  • Часник – 2 зубчики;
  • Вершки – 100 мл;
  • Лимонний сік – 1 чайна ложка;
  • Оливкова олія – для смаження;
  • Пармезан і свіжа зелень для подачі;
  • Дрібка солі та перцю.

Процес приготування:

Відваріть пасту до стану аль денте в підсоленій воді згідно з інструкцією на пакуванні. У блендері змішайте м’якоть авокадо, часник, вершки, лимонний сік до отримання однорідного кремового соусу. Посоліть і поперчіть на свій смак. На пательні на середньому вогні обсмажте креветки в оливковій олії до готовності, близько 3-4 хвилин з кожного боку. Змішайте готову пасту з соусом, додайте креветки та ретельно перемішайте.

Солодке життя: бананові оладки з шоколадом

Святковий ранок можна розпочати особливого сніданку. Наприклад, це можуть бути бананові оладки із шоколадом. Така страва не залишить байдужим жодного члена вашої родини.

Бананові оладки з шоколадом – це поєднання солодкості стиглих бананів та насиченого смаку шоколаду, яке обов’язково сподобається кожному. До того ж, нагадаємо, що банани – це джерело калію та вітамінів групи B, а шоколад сприяє виробленню ендорфінів – гормонів щастя.

Тож ось перелік необхідних інгредієнтів:

  • Стиглі банани – 2 шт;
  • Темний шоколад – 50 г;
  • Яйця – 1 шт;
  • Борошно – 100 г;
  • Молоко – 50 мл;
  • Розпушувач – 1 чайна ложка
  • Рослинна олія – 1 столові ложки;
  • Дрібка солі.

Процес приготування:

У глибокій мисці розімніть банани виделкою до стану пюре. Додайте яйце і добре перемішайте. Насипте борошно з розпушувачем і сіллю та ретельно перемішайте. Не забудьте додати молоко та олію. Наріжте шоколад на дрібні шматочки й додайте в тісто, ще раз все добре перемішайте. На суху сковорідку викладайте тісто ложкою, формуючи оладки. Смажте з кожного боку до золотистої скоринки.

Святкова вечеря чи сніданок разом на 14 лютого – це один з найкращих способів висловити свої почуття до близьких вам людей. І дійсно найважливішим є те, щоб страви були приготовані від душі, і тоді вони обов’язково сподобаються. Всі необхідні інгредієнти для приготування можна легко замовити з доставкою на VARUS.UA. Пам’ятайте, що запорука успіху смачної страви – це якісні продукти.

You may also like

Стиль

Фотовиставка «СТАЛЕВІ ДУХОМ»

Напередодні другої річниці повномасштабного російського вторгнення в Україну, запрошуємо вас на відкриття благодійної фотовиставки “СТАЛЕВІ ДУХОМ”, де ...

Comments are closed.