25 липня у Харкові відбувся перший пітчинг соціальних проєктів, за результатами якого 4 з 7 проєктів отримали дофінансування загальною сумою в 180 000 гривень. Організатором заходу стала краудфандингова платформа «Моє Місто Харків», яка проводила пітчинг в рамках фонду підтримки соціальних проєктів. Загалом для наближення реалізації соціальних проєктів, планують залучити 1 мільйон гривень від підприємців з Харківщини.

Моє Місто — це краудфандингова платформа для реалізації соціальних проєктів. Створена та є частиною КСВ-напрямку Netpeak Group, з 2020 року працює в Харкові завдяки підприємцю Абдурахману Шайхалову та партнерам.

За 2 роки роботи «Моє Місто Харків» реалізували 35 проєктів, а на їхню реалізацію було залучено понад 4,5 мільйони гривень від понад 4 000 доброчинців.

Цьогоріч «Моє Місто Харків» запустили фонд підтримки соціальних проєктів для того, щоб популяризувати краудфандинг та надати менторську підтримку для реалізації найкращих ідей.

«Для нас дуже важливо в умовах повномасштабного вторгнення бути опорою та підтримкою для волонтерів та організацій, які продовжують допомагати харків’янам. Завдяки системним партнерам — Tonti Laguna Group (Netpeak Group), підприємцю Максиму Удовченку та Павлу Ободу, «Моє Місто» співфінансує соціальні проєкти в Харкові, тим самим наближують їхню реалізацію. Сподіваюсь, це не останній такий пітчинг і фонд соціальних проєктів буде тільки збільшуватися», — зазначає СЕО «Моє Місто» Сергій Лукачко.

Так, у липні в рамках фонду відбувся перший пітчинг соціальних проєктів, де 4 з 7 проєктів отримали дофінансування загальною сумою в 180 000 гривень.

Цілі пітчингу — дофінансувати проєкти авторів «Моє Місто Харків» для пришвишвидшення їх реалізації. Взяти участь могли існуючі проєкти, які вже були на платформі, а також проєкти, які подалися вперше. Цього разу організатори ставили за мету дофінансувати 4 найкращих проєкти, а решта учасників, які не набрали необхідної кількості балів, змогли продовжити збір коштів через краудфандинг. Серед учасників — проєкти у сфері культури, неформальної освіти, допомоги дітям та ВПО.

Експертне журі, яке складалось з партнерів, соціальних інвесторів та амбасадорів платформи, проводило оцінювання всіх проєктів від 1 до 5 балів за критеріями: актуальність та перспективність проєкту,  а також спроможність автора реалізувати ідею.

Проєкти-фіналісти, що отримали дофінансування:

Крім того, були представлені проєкти:

  • «РАЗОМ — проєкт з психоемоційної підтримки волонтерів», «Центр допомоги пораненим цивільним» та «Бавовняшка. Простір для психоемоційної розрядки для цивільних та військових». Ці проєкти не отримали дофінансування, оскільки не набрали необхідних балів, тож продовжують збори на краудфандинговій платформі, тому кожен бажаючий може їх підтримати внеском, перейшови за посиланням.
  • Загалом, організаторам вже вдалося залучити близько 300 000 гривень від партнерів для реалізації проєктів, 7 проєктів підтримано з фонду, 15 соціальних інвесторів підтримують Харків, 8 амбасадорів інвестують в соціальні проєкти. Мета фонду до кінця 2023 року — залучити 1 мільйон гривень від підприємців Харківщини на дофінансування та наближення реалізації соціальних проєктів у Харкові.
  • Кожен бажаючий може долучитись до доброчинців платформи та допомогти закрити збір, ставши амбасадором та інвестором.  А якщо ви представляєте волонтерську чи громадську ініціативу і потребуєте підтримки, то можете подати свій збір на краудфандинг на «Моє Місто Харків» за посиланням: https://kharkiv.mycity.one/projects/add/rules

You may also like

Comments are closed.