Все більше українців заробляють гроші, співпрацюючи із замовниками з-за кордону. Об’єм фінансових надходжень, який наші земляки отримують від іноземних країн, показує тенденцію до збільшення. Якщо у січні-червні 2020 року ця цифра дорівнювала 1718 млн доларів, то у січні-червні 2021 вона зросла до 1979 млн доларів. Водночас додалося і фрілансерів, які працюють із закордонними клієнтами. У Харкові й Львові таких спеціалістів стало більше у 1,5 рази, у Києві на 23%, а в Одесі на 35%.

Ця тенденція пояснюється привабливістю іноземного ринку праці для українських спеціалістів. У середньому IT-працівники отримують 25-50 доларів за годину, співпрацюючи із закордонними проєктами. В Україні ця цифра близька до світового ринку — 26 доларів на годину, але вийти за її межі спеціалістам складно.

Згідно з дослідженням українського застосунку для фрилансерів Fairo близько 70% ФОП мають складнощі в особистому житті через неконтрольованість своїх доходів. Це пов’язано зі змінами у податковому законодавстві та нестабільністю економічної ситуації. Останнє має безпосереднє відношення до змін курсу валют.

“Статистика показує, що українці все більше працюють з іноземними замовниками та отримують оплату у доларах чи євро. Через коливання курсу валют такі спеціалісти інколи втрачають частину заробітку під час конвертації. Ось чому ми запустили у застосунку Fairo щасливі години — можливість для кожного користувача обміняти долари та євро щопонеділка та щосереди з 12:00 до 14:00 за найвигіднішим курсом на ринку. Також ми передбачили можливість обміну валют цілодобово, 365 днів на рік. Відтепер приватні підприємці будуть більш гнучкі й зможуть вирішувати фінансові питання незалежно від розпорядку фінансових установ”, — коментує Олена Хлонь, СЕО Fairo в Україні.

Про Fairo:

Сервіс Fairo, створений за підтримки Raiffeisen Bank International і розроблений Creative Dock Austria, – це новий універсальний банківський і податковий мобільний застосунок для приватних підприємців, власників малого та середнього бізнесу, який дозволяє вести і контролювати бізнес-операції на ходу. Fairo — єдиний застосунок на ринку України, який поєднує банківські та небанківські послуги: від подачі податкових звітів до сплати податків та рахунків. Більше інформації можна знайти за посиланням

АТ «Райффайзен Банк Аваль», який є ексклюзивним банківським партнером Fairo в Україні, зареєстровано 27 березня 1992 року, з жовтня 2005 року банк став частиною австрійської банківської групи Райффайзен Банк Інтернаціональ АГ (РБІ).

Станом на 31 березня 2021 року Група Райффайзен володіє 68,26% акцій банку, Європейський банк реконструкції та розвитку – 30%.

Широкий перелік банківських послуг надається 2,6 млн клієнтам Райффайзен Банку Аваль через загальнонаціональну мережу із 393 відділення по всій Україні на кінець березня цього року.

You may also like

Leave a reply