Встановили пільгову ставку на розмитнення авто, які перетнули територію України до завершення минулого року – не більше за тисяча євро.

Механізм чіткий і зрозумілий. Формула розмитнення не формується від вартості автівки. Враховується вік автомобіля, об’єм, тип двигуна.

На пільгове митне оформлення сплановано 180 днів від часу набрання чинності Законами.

Дія поширюється: на всі транспортні засоби з європейською реєстрацією, вироблені після 1995 року, відповідають екостандартам (не менше Євро-2), розмитнюється 1 авто 1 категорії на 1 людину, приміром, 1 легкове, 1 вантажне, 1 причеп.

Такі умови розмитнення стали можливими завдяки прийняттю (ВРУ) проектів Законів «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо справляння податків і зборів, інших обов’язкових платежів, об’єктом оподаткування якими є транспортні засоби» № 4643-д та «Про внесення змін до Митного кодексу України щодо тимчасового спрощення митного оформлення транспортних засобів, ввезених на митну територію України» № 4644-д, якими передбачено пільгове митне оформлення автомобілів з європейською реєстрацією.

За матеріалами LexInform

You may also like

Leave a reply