Стейк на 3D-біопринтері надрукувала компанія Aleph Farms. Це спільна розробка з фахівцями факультету біометричного інженірингу технологічного інституту «Техніон» (Ізраїль).
Перший у світі стейк виготовлений без забирання життя у тварини.
Продукт створений із жирових клітин корови з відтворенням текстури натурального стейку. В нього ніжний смак яловичини, соковитий, наче з м’ясної лавки, зі слів перших дегустаторів.
Ще в 2016-му культивована яловичина визнана кошерною.
М’ясо зростало у біореакторі Aleph Farms. Не лише смачне, але й володіє такими ж поживними властивостями, як натуральна яловичина.
Попит на м’ясо зростає, яке отримане зі збереженням цілісності тварини. Продажі ростуть котлет для бургерів та ковбас, створених з альтернативної сировини.
За матеріалами Meatinfo