У  селі Поляни Золочівського району ТзОВ “Барком” відкрило нове виробництво м’яких та напівтвердих сортів сиру. Для цього тут використовують традиційні галицькі та карпатські  рецепти. 

Відтак на підприємстві  переробляють майже 3000 літрів молока на добу, з них 80 % з власної сировини з ферми, також розташованої в селі Поляни та 20% закуповують у селянських господарствах Золочівського району. За добу тут виготовляють 306 кілограмів сиру. У самому ж цеху вже працевлаштовані 5 місцевих мешканців, а загалом на сирзаводі працюватимуть 39 осіб.

«Дуже важливо, що ми відкриваємо таке підприємство саме тут, адже це додаткові робочі місця, також це розвиток навколишніх територій, адже частину молока закуповуватимуть в індивідуальних сільських господарствах. А це дозволяє розвиватись дрібному бізнесу безпосередньо на селі. До того ж тут зберігають традиційні кулінарні традиції, які характерні саме для Західної України», – зазначив під час відкриття підприємства перший заступник голови Львівської ОДА Ростислав Замлинський.

У перспективі ж на сільському виробництві планують виготовляти тверді сири так званої голландської групи, для чого львівські фахівці поїдуть у Нідерланди та перейматимуть там  досвід іноземних спеціалістів у цій галузі. По тому кількість працівників на цій сироварні збільшать у понад 2 рази.

Ігор Галущак

Львів

You may also like

Новини компаній

Драйвимо фінансову підтримку української економіки та бізнесу: у першому півріччі 2024 загальний обсяг наданих ПриватБанком кредитів перевищив 100 млрд грн

Активна фінансова підтримка економіки та бізнесу у воєнний час цьогоріч залишається головним пріоритетом роботи ПриватБанку. ...
Новини компаній

Сьогодні довгострокові та системні рішення по забезпеченню стабільності і незалежності енергосистеми країни є критично важливими – Євген Заіграєв

ПриватБанк готовий кредитувати і вже кредитує проекти розбудови відновлюваної та альтернативної енергетики в Україні як ...

Leave a reply