Набрав чинності Закон України від 20 серпня 2024 р. № 3906-IX, яким ратифіковано Грантову угоду між Урядом України та Урядом Французької Республіки щодо сприяння відновленню та підтримці критичної інфраструктури та пріоритетних секторів економіки України, підписану 7 червня 2024 р. у м. Парижі.

Французька Сторона надає Українській Стороні фінансову допомогу для реконструкції та відновлення критично важливої інфраструктури в Україні. Зазначена фінансова допомога у формі грантів Казначейства Французької Республіки призначена виключно для фінансування Проектів по відбудові та зміцненню базової інфраструктури за офіційним запитом Уряду України в таких важливих секторах, як охорона здоров’я, інфраструктура, енергетика, сільське господарство, водопостачання та водовідведення, переробка відходів, розмінування, житлове будівництво та цифрові технології. Інші сектори можуть розглядатися в індивідуальному порядку.

Максимальна сукупна сума Гранту, призначеного для реалізації Проектів, згаданих вище, становить 200000000 євро (двісті мільйонів євро), і повинна бути використана для фінансування:

– закупівлі у Французькій Республіці французьких товарів та послуг, які можуть бути використані в рамках реалізації Проектів, що забезпечуються французькими Постачальниками;

– закупівлі українських товарів та послуг або товарів та послуг з третіх країн, які можуть бути використані для реалізації Проектів, не може перевищувати 50 % (п’ятдесят відсотків) від суми Гранту. Сторонами буде докладено всіх зусиль для того, щоб максимально збільшити закупівлю українських товарів та послуг.

Джерело: Lexinform

You may also like

Comments are closed.