З початку повномасштабного вторгнення українські та іноземні інвестори вже інвестували у державні облігації України (ОВДП) понад 1 трлн грн. Як повідомив Міністр фінансів України Сергій Марченко, інвестиції в облігації стали другим за обсягом джерелом фінансування держбюджету після міжнародної допомоги.

«Завдяки залученим коштам від ОВДП ми змогли профінансувати близько 200 днів нашої оборони та захисту, що еквівалентно 15% ВВП України у 2023 році», – зазначив Сергій Марченко.

Кожна третя гривня на підтримку державного бюджета, що залучена через ОВДП, інвестована найбільшим державним банком ПриватБанком та його клієнтами. За словами керівника казначейства банку Антона Коваленка, з початку війни ПриватБанк посідає перше місце в рейтингу первинних дилерів за обсягами торгів ОВДП, а загальний обсяг інвестицій банку та його клієнтів у державні папери перевищує 316 млрд грн.

“Українці сьогодні є одними із найбільш активних інвесторів в державні папери, щоб пришвидшити Перемогу, тому ми робимо все можливе, щоб інвестування у папери було зручним та доступним,відзначає Антон Коваленко.Кожна п’ята гривня українців, що інвестовані фізичними особами у військовий час у ОВДП, вкладаються через сервіс ПриватБанку”. 

Здебільшого клієнти ПриватБанку інвестують у гривневі ОВДП (64,5%), та облігації в доларах США (33,7%). При цьому, 80% клієнтів при погашенні ОВДП реінвестує кошти у цінні папери Міністерства фінансів. Нагадаємо, дохід від військових облігацій не оподатковуються ПДФО та військовим збором.

Купувати ОВДП можна в режимі online на сайті Приват24. Зараз таку можливість мають наші клієнти, які готові зробити внесок не менше 50 тисяч гривень.  Для придбання цінних паперів достатньо у розділі “Сервіси” меню “Цінні папери” обрати папери, які відповідають інвестиційним потребам, заповнити необхідні параметри та підписати за допомогою Smart-ID сформовані документи щодо угоди з ОВДП. Також ПриватБанк надає можливість не тільки купувати, але продавати ОВДП в режимі online в веб версії Приват24.

Детальна інструкція з купівлі ОВДП через Приват24 у відео. Щоб отримати більше інформації  – заповніть форму зворотного звʼязку на сайті .

You may also like

Новини компаній

ПриватБанк та UNFPA створили унікальний мікрокурс для підлітків «Фінансові не дрібниці», який навчить їх турбуватися про гроші та свій ментальний стан

Cучасний та зрозумілий для юної аудиторії мікрокурс з фінансової грамотності та водночас на підтримку ментального ...
Новини компаній

Підприємці та бізнес Криворіжжя зможуть отримати в ПриватБанку гранти та кредитну підтримку на відновлення та розвиток бізнесу

ПриватБанк запрошує підприємців та малий і середній бізнес Криворізького району стати учасниками нової програми «Підтримка ...

Comments are closed.