Чи знали ви, що кожен українець у середньому споживає близько 5 кілограмів сиру за рік? Пара скибочок ароматного сиру за сніданком, чудово наситять організм енергією. Сир – дуже поживний продукт, у якому міститься велика кількість вітамінів і мінералів. Водночас у другій половині дня від вживання сиру варто утриматися тим, хто бореться із зайвими кілограмами, бо сири дуже калорійні.

Сир – це не просто закуска, він може бути основою для справжнього гастрономічного шедевра. Щоб по-справжньому насолодитися сирами, спробуйте комбінувати його з іншими продуктами. Зіграйте на смакових рецепторах, поєднуючи сир з різноманітними інгредієнтами, і ви відчуєте нові відтінки смаку, які раніше були вам невідомі.

Обожнюєте сир? Якщо раніше ви куштували тільки сир з виноградом, то вам точно потрібно побачити ці нові поєднання.  Сервіс усвідомлених покупок VARUS.UA розкриє перед вами таємниці ідеальних поєднань сиру з іншими продуктами, та розповість, яке вино краще смакує до сиру.

З чим краще поєднується сир

Сортів сиру існує дуже багато, і всі вони поділяються на м’які та тверді. М’які сири, як правило, мають більшу жирність. Залежно від сорту сири можуть мати яскравий і насичений смак та аромат або навпаки, можуть бути більш прісними, тож потрібно знати, з чим їх можна поєднувати для того, щоб не зіпсувати смакові якості. Сьогодні на поличках супермаркетів кожен українець може знайти безліч видів сиру, починаючи від ніжного Брі до насиченої Горгонзоли. Фета, Чеддер, Пармезан, Камамбер – цей перелік смачних сирів можна продовжувати до нескінченності. Тож знайомимось із ними ближче.

Парміджано реджано і мандарини

Почнемо з екзотичного поєднання – сир парміджано реджано та мандарин. На перший погляд, це може здатися несподіваним, але смак пармезану чудово доповнює свіжість та кислинку мандаринів.

Горгонзола і печений гарбуз

Ще однією неймовірною комбінацією є сир горгонзола та печений гарбуз. Гострота горгонзоли додає пікантності солодкому смаку гарбуза, створюючи справжній смаковий бум. Спробуйте цю комбінацію  і ви на 100% залишитесь приємно вражені.

Моцарела і томати

Моцарела, традиційний італійський сир з коров’ячого молока, має ніжну текстуру та легкий смак, який ідеально поєднується з соковитістю та кислинкою помідорів. Саме тому це поєднання використовується в таких популярних стравах, як салат «Капрезе».

Блакитний сир і груша

Усі сорти сиру чудово поєднуються з фруктами, а класичним тандемом вважається поєднання груші та блакитного сиру з благородною пліснявою. Таке поєднання використовують не просто як закуску, а і як повноцінну страву, наприклад, піцу з грушею та сиром.

Гауда і хурма

До ряду не менш цікавих поєднань входить сир гауда та хурма. Гауда зі своєю ніжною консистенцією і невиразним смаком відмінно гармонує з солодким та витонченим смаком хурми. Спробуйте їх разом у салатах або як закуску – це стане відмінним варіантом для тих, хто бажає скуштувати щось нове.

Брі та кава

Сир брі та запашна кава – ще одна фантастична комбінація. Ніжна текстура сиру брі, який тане в роті, та ароматна кава створюють вишуканий смак.

Камамбер і мед

Не забувайте і про класику – сир камамбер та мед. Камамбер із його легким грибним присмаком чудово поєднується з медом. Ця пара відмінно підійде для закусок під час вечірнього святкування або романтичної вечері.

Як підібрати сир до різних вин

Келих вина – це те, що ідеально доповнить вашу вечерю. Сир і вино – класична пара і, здавалося б, узявши будь-який сир, подати його до вина, і все буде чудово. На жаль, це далеко не так – не всі сорти сиру поєднуються з тим чи іншим вином. Вибір насамперед залежить від сорту сиру, чим насиченіший його смак, тим виразнішим має бути вино. Пропонуємо розглянути, який саме сир підходить до різних видів вин.

Біле вино

До білого вина ідеально підходять легкі та ніжні сири, які допомагають зберегти легкість напою. Брі, Моцарела та Рікота стануть відмінними закусками для Шардоне, Совіньйон Блан, створюючи збалансований і ніжний дует.

Рожеве вино

Рожеві вина можна подавати з тим самим сиром, що й білі. До сухих із високою кислотністю добре пасуватимуть молоді та м’які сири, а до напівсухих, фруктових – напівтверді та зі скоринкою.

Легке червоне вино

Парміджано реджано, камамбер, тревізо, емменталь та раклет – ось ці сири, які ідеально підкреслять смак легкого червоного вина. Їх багатий аромат та текстура чудово гармонують із делікатними нотками Піно Нуар, Мерло, Темпранільйо.

Щільне червоне вино

Твердий іспанський сир манчего, пекаріно романо, класичний чеддер та копчені сири допоможуть вам насолодитися насиченим і глибоким смаком червоних вин, К’янті, Шириз, Мальбек.

Рислінг

Особливий вид вина рислінг, зі своєю освіжаючою кислинкою, чудово поєднується з такими сирами, як:

  • Камамбер
  • Рокфор
  • Горгонзола

Ці сири додають пікантності та насиченості смаку вина, створюючи ідеальний контраст.

Кожен вид сиру – це унікальний продукт, який містить у собі різні смакові нотки. Однак його смак дійсно краще розкривається у поєднанні з іншими продуктами. Спробуйте нові види сирів, які ви раніше ще ніколи не куштували, замовляйте із доставкою на VARUS.UA або заходьте у найближчий супермаркет VARUS. Експериментуйте зі смаковими поєднаннями і, можливо, саме ви відкриєте світу щось нове.

You may also like

Comments are closed.