Вимірювання відстані для безпечного та комфортного паркування і маневрування.

Шосте покоління ультразвукового датчика дозволяє просто та зручно паркуватися у дуже обмеженому просторі, маневрувати вузькими місцями й здійснювати автоматичне/віддалене паркування. Система підтримує функції екстреного гальмування на низьких швидкостях завдяки оперативній реакції на різні перешкоди (наприклад, пішоходів або стовпи).

Ультразвукові датчики Bosch визначають відстань до перешкод і контролюють простір під час паркування і маневрування. Датчик Bosch 6 покоління працює на основі ультразвуку. Він використовує ехо-технологію зі змінною частотою ультразвуку в діапазоні 43 кГц – 60 кГц.

Головні переваги:

  • Легке встановлення: plug and play технологія
  • Датчик для вторинного ринку базується на датчику, який Bosch поставляє автовиробникам
  • Основа для систем паркування та маневрування, а також для функцій гальмування та автоматичного паркування
  • Можливе паркування на дуже маленьких паркомісцях (транспортний засіб + 60 см)
  • Чутлива ультразвукова система (наприклад, виявлення об‘єктів із слабким відбиттям)
  • Висока стійкість до бруду, льоду та складних умов навколишнього середовища

Ультразвуковий датчик доступний у трьох варіантах механічно сумісних датчиків:

  1. Дальність виявлення: макс. 2,5 м, мін. 15 см; наявність предмета 6 см
  2. Дальність виявлення: макс. 4,5 м, мін. 15 см; наявність предмета 6 см
  3. Дальність виявлення: макс. 5,5 м, мін. 15 см; наявність предмета 3 см (варіант як для легкових автомобілів, так і для позашляхових систем)

Ультразвукові датчики Bosch працюють за принципом звукового висотоміра, за допомогою якого орієнтуються, наприклад, і кажани. Датчики посилають короткі ультразвукові імпульси, які відбиваються бар’єрами. Ехосигнали реєструються датчиками та оцінюються центральним блоком керування. Вони сканують узбіччя і передають дані про оточення автомобіля на блок управління Park Pilot. Паркувальний помічник керує автомобілем навіть у тісних місцях для паркування. Одним натисканням кнопки помічник паркує автомобіль. Водієві залишається тільки прискорюватися і гальмувати.

Головна роль і функція датчиків 6 покоління – допомагати водіям уникати зіткнень під час руху на малій швидкості. Система допомоги при паркуванні Bosch за лічені секунди допоможе водіям припаркуватися на будь-якому місці для паркування, без будь-якого стресу чи клопоту.

Компанія Bosch має понад 20 років досвіду розробки та виробництва ультразвукових датчиків. Сьогодні з конвеєра автовиробників сходять автомобілі, оснащені 12-канальною, 8-канальною або 4-канальною системою ультразвукових датчиків Bosch.

Bosch Group працює на українському ринку з 1993 року. Це один з найбільших постачальників рішень для автомобільної промисловості та ринку вторинних автозапчастин, а також важливий постачальник промислових технологій і побутової техніки в країні. Продажі Bosch Україна у 2022 фінансовому році досягли 119 млн євро. У компанії працює 342 співробітники (станом на 31 грудня 2022 року). У Львівській області діє завод по відновленню автомобільних стартерів. У Київській області працює сервісний центр Bosch з обслуговування електроінструментів. У Києві розташовано навчальний центр Bosch для працівників автомайстерень. Навчальні центри «Академії Bosch» знаходяться у Львові, Одесі та Харкові.

Bosch Group є провідним постачальником технологій та послуг у світі. В компанії працює близько 421 тис. співробітників у світі (станом на 31 грудня 2022 року. Обсяг продажів компанії в 2022 році склав 88.2 млрд. євро. За видами діяльності, компанія поділяється на чотири бізнес-сегменти: Рішення для мобільності, Промислові технології, Споживчі товари та Енергетика і будівельні технології. Як провідний постачальник в галузі IoT (інтернет речей), Bosch пропонує інноваційні рішення для розумних будинків, Промисловості 4.0 та підключеної мобільності. Bosch втілює бачення сталої, безпечної та захоплюючої мобільності. Компанія використовує власну експертизу в галузі сенсорних технологій, програмного забезпечення, послуг, а також власну хмару IoT, щоб пропонувати своїм клієнтам підключені крос-доменні рішення з єдиного джерела. Стратегічна мета Bosch Group — сприяти повсякденній взаємодії з продуктами та рішеннями, які або містять штучний інтелект (AI), або були розроблені чи виготовлені з його допомогою. Bosch покращує якість життя в усьому світі завдяки інноваційним продуктам, які викликають захоплення. Якщо коротко, то Bosch створює технології, які “Винайдено для життя”. До складу Bosch Group входить компанія Robert Bosch GmbH та близько 470 дочірніх та регіональних компаній у понад 60 країнах. З урахуванням партерів із продажів та обслуговування, виробнича, інженерна та торгова мережа Bosch охоплює майже всі країни світу. Маючи понад 400 представництв, компанія Bosch з першого кварталу 2020 року стала вуглецево-нейтральною. Основою для майбутнього зростання компанії є її інноваційна сила. 85 500 співробітників у галузі досліджень та розробок, до числа яких входять близько 44 000 розробників програмного забезпечення, працюють в 136 підрозділах компанії Bosch по всій планеті.

You may also like

Comments are closed.