У межах щорічного заходу Tech World компанія Lenovo представила ThinkEdge SE70 – потужну і гнучку систему для периферійних обчислень із використанням штучного інтелекту для підприємств. ThinkEdge SE70 розроблена для задоволення зростаючих потреб компаній в інтелектуальній трансформації різних сфер бізнесу – логістики, транспорту, “розумних” міст, роздрібної торгівлі, охорони здоров’я і виробництва. Нове передове рішення від Lenovo створено у співпраці з Amazon Web Services (AWS) з використанням системи AWS Panorama і працює на базі платформи NVIDIA® Jetson™ Xavier™ NX.

Периферійні обчислення для ефективності бізнесу

Застосунків на основі периферійного ШІ — безліч. Ця індустрія активно розвивається в міру того, як підприємства вдосконалюють свою операційну діяльність і послуги за допомогою ефективних методів аналізу й автоматизації. Міжнародна дослідницька та консалтингова компанія IDC пророкує, що до 2023 року 70% розгорнутих рішень у сегменті інтернет речей (IoT) будуть включати в себе застосунки на базі ШІ для автономного прийняття рішень або прийняття рішень з використанням передових технологій, підтримуючи оперативні та стратегічні плани компаній по всьому світі.

Комп’ютерний зір (Computer vision) – один із напрямів застосунків на базі штучного інтелекту (ШІ), що найшвидше розвивається, що забезпечує контроль якості виробництва, безпеку й кращі механізми роздрібної торгівлі. За результатами нещодавнього опитування IDG 96% респондентів вважають, що комп’ютерний зір допоможе збільшити дохід, у той час як 97% переконані, що технологія заощадить час і гроші бізнесу.

Lenovo ThinkEdge SE70 створена, щоб розкрити всі можливості застосунків із комп’ютерним зором для підприємства. Система оснащена програмним забезпеченням AWS Panorama Device SDK. Вона дозволяє клієнтам трансформувати побутові IP-камери в “розумні” камери, які запускають CV-застосунки для граничних обчислень. AWS Panorama дозволяє автоматизувати завдання, які традиційно вимагали контролю людини для моніторингу потенційних проблем. Наприклад, AWS Panorama допомагає відстежувати активи для оптимізації роботи на підприємстві або моніторити рівень попиту на товари в магазині – це можливо навіть в умовах обмеженого доступу до Інтернету.

Нова ШІ-система для периферійних обчислень ThinkEdge SE70 працює на базі NVIDIA® Jetson™ Xavier™ NX. Високопродуктивна, компактна, енергоефективна система оснащена модулем хмарного управління для більшої безпеки, простоти навчання та застосування різних моделей ШІ, а також моделей машинного навчання периферійних обчислень. ThinkEdge SE70 виконує до 21 трильйона операцій у секунду (TOPS) у задачах прискорених обчислень, паралельно запускає сучасні нейронні мережі й обробляє дані від декількох датчиків із високою роздільною здатністю. Модуль Jetson™ Xavier™ NX працює на базі NVIDIA CUDA-X™ – це комплексний набір програмного забезпечення для ШІ з точно оптимізованими бібліотеками для конкретних завдань, що зменшує складності та прискорює вихід на ринок.

Міцна конструкція Lenovo ThinkEdge SE70 в поєднанні з обчислювальною потужністю і гнучкою конфігурацією – критично важливий елемент в інфраструктурі смарт-мереж. Це дозволяє приймати рішення в режимі реального часу в нових гібридних бізнес-моделях із розширеною автоматизацією.

“Застосунки на базі ШІ для периферійних обчислень мають величезний потенціал в інтелектуальної трансформації бізнесу. Наприклад, комп’ютерний зір допоможе відстежити логістичні операції або автоматизувати виробничі процеси,зазначив Джон Першке (Jon Pershke), віце-президент компанії Lenovo зі стратегії та розвитку бізнесу, Intelligent Device Group.Ми розширюємо портфоліо ThinkEdge, щоб додати більш потужні, продуктивні й гнучкі рішення для клієнтів, які будують периферійні мережі нового покоління”.

“Ми раді працювати з Lenovo і NVIDIA – лідерами ринку передових технологій, – зазначив Анкур Мехротра (Ankur Mehrotra), директор AWS AI.Цей новий продукт поєднує в собі високу продуктивність графічного процесора від NVIDIA, досвід роботи з апаратними технологіями Lenovo і масштабований комп’ютерний зір від AWS. Lenovo ThinkEdge SE70 – конкурентна система, яку клієнти можуть використовувати для вирішення специфічних бізнес-завдань”.

Технічні характеристики:

ThinkEdge SE70 оснащений найпродуктивнішою і надійною ШІ-системою, зібраною в гнучкій платформі периферійних обчислень.


LENOVO і THINKEDGE є товарними знаками Lenovo. AWS і AWS PANORAMA є товарними знаками Amazon Web Services. Інші назви компаній, продуктів і послуг можуть бути товарними знаками або знаками обслуговування інших осіб і бути власністю їх відповідних власників. 2021, Lenovo Group Limited.

Про компанію Lenovo:

Компанія Lenovo – світовий лідер у розробці та виробництві інноваційних технологічних рішень для дому та бізнесу. Lenovo – це стартова точка багатьох відкриттів для кожного.

Lenovo (HKSE: 992) (ADR: LNVGY) – технологічна компанія з капіталізацією 50 млрд доларів США, що має представництва у 180 країнах. Lenovo входить до переліку найбільших міжнародних компаній Fortune Global 500, у якому в 2019 році посіла 212 місце, піднявшись на 28 сходинок. Утримуючи лідерські позиції протягом багатьох років, Lenovo надає всьому світу надійні, високоякісні, безпечні продукти й послуги, серед яких смартфони (в тому числі бренд Motorola), планшети, ПК (включаючи ігрову лінійку Legion та відомі бренди ThinkPad, YOGA), робочі станції, пристрої AR/VR, а також розумні рішення для дому та офісу. Рішення, розроблені Lenovo для центрів обробки даних нового покоління (ThinkSystem, ThinkAgile), створюють обчислювальні потужності та можливості, що змінюють бізнес і суспільство.

Lenovo працює над тим, щоб надихати всіх та будувати розумне майбутнє, де кожен може процвітати.

Підписуйтеся на наші сторінки в Facebook, Instagram. Інформація про компанію та продукцію також представлена на сайті Lenovo.ua.

You may also like

Leave a reply