Визначено переможців конкурсної програми Bobritsa Film Festival 2021, який відбудеться 24 та 25 липня в селі Бобриця Бучанського району Київської області.

Четвертий рік поспіль кінофестиваль у Бобриці збирає десятки стрічок з усього світу. На конкурсну програму цього року було подано 26 робіт з 14 країн світу, таких як Україна, Канада, Чилі, Іспанія, Швейцарія, Туреччина, Великобританія та інших. А переможців визначало професійне журі у складі продюсерки та членкині Української кіноакадемії Наталії Лібет (голова журі), продюсерки та очільниці “Евос фільм” Ольги Матат і члена Української кіноакадемії, сценариста, режисера та продюсера Сергія Касторних.

Отож, нагороди отримали:

  • Найкращий документальний фільм – “Not Alone” режисерки Сніжани Гусаревич, Україна.
  • Найкращий короткометражний фільм – “Oh!” (“Ой!”) режисерки Ольги Золотарьової, Україна.
  • Найкраща студентська робота – “Herr Herrmann Mann” (“Пан Германн Манн”) режисера Ларс Смекал (Lars Smekal), Німеччина.
  • Найкращий анімаційний фільм – “The Boy and The Mountain” (“Хлопчик і гора”) режисерів Сантьяго Агілера та Габріель Монреаль (Santiago Aguilera, Gabriel Monreal), Чилі.

“Ми пишаємося тим, що кожного року нам надсилають усе більше робіт, а географія фестивалю розширюється. Вітаємо цьогорічних переможців та чекаємо зустрічі у Бобриці!” – коментує кураторка фестивалю Олена Мібчуані.

Фільми-переможці увійдуть в офіційну програму IV щорічного міжнародного фестивалю кіно Bobritsa Film Festival 2021, де також покажуть новинки українського виробництва (детальну програму буде оголошено пізніше). Фестиваль вже традиційно об’єднає перегляд фільмів під відкритим небом, зустрічі та майстер-класи за участі митців кіно-галузі, а також відпочинок на природі зі смачною їжею та іншими розвагами.

Вхід на всі події фестивалю вільний.

Стежити за оновленнями можна на Facebook-події фестивалю – Bobritsa Film Festival 2021.

Bobritsa Film Festival започатковано громадою села Бобриця за участю Бобрицького сільського благодійного фонду “Розвиток та благоустрій”, Бобрицької сільської ради та представників громади. Bobritsa Film Festival має на меті підтримання та розвиток інтересу громадян до сучасного українського та світового кінематографу, створення культурного простору на рівні місцевих громад.

Фестиваль проходить за підтримки Державного агентства України з питань кіно.

You may also like

Leave a reply