Експеримент ініціювали Мінекономіки спільно з Мінцифрою та Державним центром зайнятості. Його мета – це професійне навчання безробітних інформаційним технологіям.  Перше місто – Київ. У разі успішно проведеного проекту, його планують розширити на інші міста країни.

Уряд ухвалив рішення проведення експерименту 20 січня.

“Тепер безробітні можуть набути кваліфікацію в IT сфері та отримати перспективну роботу.  Протягом навчання зберігається виплата допомоги по безробіттю”, – сповістив Петрашко, Міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України.

Учасники експерименту: роботодавці з IT-бізнесу, профільні суб’єкти освітньої діяльності  та зареєстровані безробітні.

В проекті візьмуть участь навчальні заклади, які розташовані  у столиці, проводять  навчання у сфері консультування з питань інформатизації, або компʼютерного програмування, мають досвід освітньої діяльності не менше 5 років та відповідну матеріально-технічне підгрунтя.

Відбір кандидатів для проходження професійного навчання здійснюється на добровільній основі з кандидатів, що зареєструвалися у Київському міському центрі зайнятості.

Навчання триватиме не більше 6 місяців і після його успішного завершення роботодавець зобов’язаний працевлаштувати безробітного, принаймні, на рік із встановленою заробітною платою (не менше 2 мінімальних зарплат).

За матеріалами Мінекономіки

You may also like

Leave a reply