Матеріал, який використовується для виробництва полікарбонатних бутлів, є безпечним. Бісфенол А не становить небезпеки для здоров’я споживачів, а також вагітних жінок та літніх людей
Асоціація «Бутильовані води України» оприлюднила останні дослідження та висновки Європейської організації з безпечності харчових продуктів, що стосуються полікарбонатної тари для розливу води.
За результатами дослідження матеріал, який використовується для виробництва полікарбонатних бутлів (бісфенол А), є цілком безпечним.
Науковці підсумували, що бісфенол А не становить небезпеки для здоров’я споживачів, а також вагітних жінок та літніх людей.
Вплив Бісфенолу А (ВРА), який використовується у харчовій промисловості (в тому числі для виробництва тари для води), в 4-15 разів менший, ніж передбачався раніше, у 2006 році.
А сумарний вплив ВРА з харчових та нехарчових джерел не перевищує допустимої добової дози.
Також нагадуємо, що в 2010 році Всесвітня Організація з охорони здоров’я визнала ВРА безпечним для виробництва харчового полікарбонату.
Таким чином, ще раз доведено, що матеріал, який використовується для виробництва полікарбонатних бутлів, є безпечним. А сервіс з доставкою води є одним із найбільш зручних рішень щодо забезпечення вашого дому та офісу якісною бутильованою водою.
Полікарбонатна тара для води використовується більшістю провідних компаній із доставки води в офіси та домівки. Харчовий полікарбонат зарекомендував себе як міцний, легкий та зручний у використанні матеріал. Обсяг бутля складає 5 галонів, що дорівнює 18,9 літрам (це є оптимальний об’єм води для споживання середньостатистичною родиною на тиждень).
Позначається полікарбонат цифрою 7 у трикутнику і надписом РС, що показує приналежність матеріалу до категорії «Інші види пластика»
Основним компонентом для виробництва харчового полікарбонату є бісфенол А (ВРА).
Підготовлено за матеріалами:
http://www.efsa.europa.eu/en/topics/topic/bisphenol
http://abwua.com/pro-vodu/bezpeka-polikarbonatu/
http://www.who.int/foodsafety/publications/fs_management/No_05_Bisphenol_A_Nov09_en.pdf