В Україні стартувала програма електронного резидентства uResidency, яка дає можливість іноземцям зареєструвати та вести бізнес в Україні, а також сплачувати податки до нашого бюджету. Для цього підприємцям не потрібно приїжджати в Україну, послуги доступні онлайн.

“Завдяки технологіям ми можемо створювати продукти, які здатні залучати кошти в Україну і розбудовувати бренд інноваційної держави. Один із них – uResidency. Це революційний проєкт, який не просто пропонує іноземцям крутий сервіс для ведення бізнесу в Україні, а й буде підтримувати українську економіку. Подібних проєктів всього декілька у світі. І вже зараз ми пропонуємо електронне резидентство з найбільш вигідними умовами для бізнесу. Окрім цього, uResidency стане джерелом підтримки нашої економіки як під час війни, так і після нашої перемоги,” – зазначив Михайло Федоров, Віцепрем’єр-міністр з інновацій, розвитку освіти, науки та технологій – Міністр цифрової трансформації.

Програма пропонує іноземним підприємцям привабливі умови для ведення бізнесу – податок 5% від суми прибутку, можливість віддалено зареєструватися як ФОП з будь-якої точки світу, відкрити спеціальний рахунок у ПриватБанку та вести бізнес через вебпортал “Приват24 для бізнесу”. Ще одна перевага програми – відсутність бухгалтерії та звітів: замість е-резидентів автоматично заповнювати бухгалтерські документи буде ПриватБанк як податковий агент.

“Ми з гордістю стали першим українським банком, що приєднався до цього амбітного та важливого державного проекту, щоб технологічні підприємці з усього світу швидко і зручно створювали бізнес в Україні, інвестували кошти та платити податки до бюджету нашої країни. Тисячам підприємців з усього світу буде зручно створювати бізнес в Україні онлайн – від подачі заявки до відкриття банківського рахунку та виведення зароблених коштів. Резидентам програми відкрити рахунок у ПриватБанку так же легко, як і українському ФОПу. А можливості “Приват24 для бізнесу” дозволять нам масштабувати сучасні, клієнтоорієнтовані цифрові банківські сервіси на іноземні ринки,” – відзначив Євген Заіграєв, член правління ПриватБанку з питань корпоративного бізнесу та МСБ.

Програма електронного резидентства uResidency спрямована на власників малого бізнесу з Азії та Європи, в першу чергу спеціалістів з ІТ-сфери та фахівців, які надають онлайн-послуги у сфері креативної економіки. Щоб отримати статус е-резидента, іноземцям не потрібно їхати в Україну. Достатньо пройти одноразову офлайн-верифікацію в українській консульській установі в країні проживання. Згодом ця процедура також відбуватиметься онлайн.

З uResidency Україна стане привабливим місцем для ведення іноземного малого бізнесу. Зараз е-резидентами України можуть стати громадяни Індії, Пакистану, Таїланду та Словенії. Перелік країн поступово буде розширюватись.

Проєкт uResidency реалізується за підтримки Європейського Союзу в межах проєктів EU4DigitalUA та DT4UA, що впроваджуються Академією електронного управління Естонії та Міжнародним та ібероамериканським фондом адміністративної та державної політики (FIIAPP).

You may also like

Новини компаній

ПриватБанк та UNFPA створили унікальний мікрокурс для підлітків «Фінансові не дрібниці», який навчить їх турбуватися про гроші та свій ментальний стан

Cучасний та зрозумілий для юної аудиторії мікрокурс з фінансової грамотності та водночас на підтримку ментального ...
Новини компаній

Підприємці та бізнес Криворіжжя зможуть отримати в ПриватБанку гранти та кредитну підтримку на відновлення та розвиток бізнесу

ПриватБанк запрошує підприємців та малий і середній бізнес Криворізького району стати учасниками нової програми «Підтримка ...

Comments are closed.