У м. Буську, що на Львівщині, відбулось відкриття другої черги теплиць компанії «Галіція Грінері». Це компанія із 100% ними інвестиціями із Нідерландів. На кошти голландських інвесторів тут до того вже спорудили дві теплиці, де вирощують чимало різновидів салату за методом так званої сухої гідропоніки. Слід зазначити, що в Україні бутербродний салат для мереж швидкого харчування вирощують лише у означених теплицях на Львівщині. Відтак у місцевих парниках, зокрема і в новому, площею 4800 метрів квадратних, будуть вирощують 6,5 тисяч кілограмів салату на тиждень.
А урочисто перерізали стрічку та символічно «висадили» перші кущі салату у новій теплиці посол Королівства Нідерландів в Україні Кейс Кломпенхауер, голова Львівської обласної державної адміністрації Олег Синютка та заступник міністра аграрної політики та продовольства України з питань європейської інтеграції Ольга Трофімцева.
«На сьогодні попит на салат набагато більший, аніж постачання і мені здається логічним інвестувати у подальший розвиток виробництва та підприємства» – зазначив під час відкриття нових потужностей з вирощування столової зеленини Кейс Кломпенхауер. Натомість Олег Синютка підкреслив: «Висловлюю щиру вдячність нашим партнерам, котрі повірили в Україну, й репрезентують сьогодні нове агровиробництво. І справа навіть не в нових 600 тисяч євро, які проінвестовані в цей проект, хоча це чимала сума. Адже це ще один крок до загальної суми в 2,5 мільйони євро, на які тут створили декілька десятків робочих місць».
До речі, наступного року у ТзОВ «Галіція Грінері» планують звести додаткові приміщення – тепер вже для цілорічного вирощування овочів.
Автор – Ігор Галущак